The huge december project!

De Royal Mile is afgeladen met toeristen, net als elke dag dat ik in Edinburgh rond heb gelopen. Zeven dagen ben ik nu hier, zeven dagen loop ik al door de stad en uiteindelijk kom ik elke keer op hetzelfde rondje ten einde. Het rondje dat eindigt in de straat die me bij mijn logeeradres krijgt. Mijn voeten kennen inmiddels de weg, ik hoef niet eens meer na te denken. Een heerlijk gevoel van rust maakt zich van me meester terwijl ik een beetje om me heen kijk, het ene museum na het andere inschiet, geniet van de zon op mijn gezicht.

Ik hou van Edinburgh, besef ik me terwijl mijn schoenzolen zich vormen naar de stenen van de straat. Ik hou van de mensen, van de openheid, van de wind die hier altijd waait. Het is hier, op deze toeristische bestemming, dat het idee zich voor het eerst vormt. Om heel precies te zijn, op het moment dat ik langs de Ye Olde Christmas Shoppe loop. De winkel fascineert me, volgestouwd als hij is met kerstversieringen in alle vormen en maten. Hoewel december nog heel erg ver weg is kun je je hier het hele jaar door onderdompelen in de kerstsfeer, het hele jaar door worden hier kerstversieringen verkocht en aangeschaft. Een van de dingen die er verkocht worden, zijn verschillende soorten advent-kalenders, een concept dat ik grappig vind maar nauwelijks ken. Ergens in mijn achterhoofd klinkt echter het idee om er zelf eentje te maken, een kalender met elke dag een kort verhaaltje.

En zo ontstond, binnen een dag, één van de meest ambitieuze plannen die ik ooit had bedacht: om in december 2017, amper een half jaar later, elke dag een kort verhaal te posten op deze website. Some short stories are in English, de rest in het Nederlands. Alle genres, alle vertelstijlen, alle persoonsvormen, alle tijden die ik maar kon bedenken, en natuurlijk de vraag: WHY?!!

Dat is een goede vraag, er is geen simpel antwoord. Er is wel een resultaat: veel plezier daarmee 😉

01: De onverbiddelijke nattigheid 02: The end of the season
03: When the storms hunt 04: Een winterse gast
05: Storm op komst, huis op tilt 06: Moord heeft een prijs
07: De cairn van Holborn Head 08: One endless string of potential presents
09: The smell of winter 10: The Ballad of Pedro the Flamingo
11: Het zwarte goud 12: De verleidster
13: Ingehaald 14: De farao in Parijs
15: The mystical land of Tomorrow 16: Where monsters lurk
17: Never spoken 18: Dwalen met draken
19: De olympische egel 20: Het einde van de regenboog
21: Bloed en zand 22: De schoonmaak
23: A different “happy ever after” 24: The tired guardian, or, How to get him to his family?
25: Mister Claus speaking 26: Beste klant
27: Een kostbaar, en vluchtig goed 28: In de tombe
29: The last dragon 30: Dracula’s tale
31: Tini & Josepha – de proloog 01: A call from the universe

Eerder geschreven korte verhalen vind je hier.

error: Content is protected!!