Ripley’s Believe it or Not – Vandaag in

Vandaag in 1918 werd de eerste editie van Ripley’s Believe it or Not gepubliceerd. Het was het begin van een imperium gebaseerd op bizarre feiten.

Een imperium gebaseerd op bizarre feiten, het ideale onderwerp voor deze rubriek van deze website! 99 jaar geleden tekende Robert L. Ripley voor het eerst een cartoon waarin hij negen bizarre feiten over sport uitlegde aan de lezers van New York Globe. De cartoonist deed dit omdat hij zelf bijna professioneel honkbalspeler was geworden, en eens iets anders wilde doen voor een strip. De cartoon was echter zo’n daverend succes, dat hij vanaf dat moment bijna dagelijks  met nieuwe feitjes op de proppen kwam voor de lezers.

Populair
Toen de serie echt populair werd, besloot Robert L. Ripley dat het tijd was om uit te breiden. Daarvoor reisde hij de wereld rond, constant op zoek naar nieuwe artefacten en bijzondere verhalen. Zijn collectie zou hij uiteindelijk ook tentoon gaan stellen, vooral op locaties waar wereldtentoonstellingen werden georganiseerd. Dat was het begin van zijn imperium. Van cartoons ging hij naar musea, en van musea naar televisie. Al snel had hij een eigen wekelijkse serie, waarvoor hij de grootste capriolen uithaalde. Zo was Robert Ripley de eerste die een uitzending deed terwijl hij zich onder de grond bevond, terwijl hij uit de lucht viel, vanuit een boot op de oceaan, en de eerste die uitzond terwijl hij zich onder water bevond. Niets was te gek voor Ripley’s Believe it or Not.

De essentie van Ripley’s bleef echter altijd hetzelfde: informeren door te vermaken, ‘s werelds eerste infotainment. Nog altijd verschijnt er elke dag een nieuwe cartoon op de website van het museum, en kun je wereldwijd verschillende musea en attracties bezoeken om je te laten vermaken.

Fascinatie
Ripley’s is gebouwd op pure fascinatie en op rariteiten. In de collectie hebben ze bijvoorbeeld een authentieke vampierjagerskist, met daarin onder andere een staak, kruis, pistool, en zilveren kogels. Ook gekrompen hoofden, historische documenten, opgezette dieren, en andere bijzonderheden behoren tot de verzameling die soms de hele wereld over reist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected!!