Italy

 • De Alchemist van Venetië ***

  Elle Newmark
  Literature, thriller, history, cooking

  Venetië, 1498. In de stad en daarbuiten gonst het van de geruchten over een oud en mysterieus boek dat een onvoorstelbaar machtige invloed heeft. Er zouden recepten in staan voor onder andere goud, onsterfelijkheid en eeuwige liefde. In deze roerige tijden ontfermt de chef-kok van de paleiskeuken zich over de wees Luciano. Luciano’s loyaliteit aan zijn straatvrienden, zijn liefde voor een kloostermeisje en de mysterieuze recepten van zijn leermeester, zetten hem aan op zoek te gaan naar het boek. Hij blijkt dichter op de waarheid te zitten dan hij voor mogelijk had gehouden.

 • Augustus *****

  John Williams
  History, biography, fiction, ancient history

  After the brutal murder of his great-uncle, Julius Caesar, Octavian, a shy and scholarly youth of nineteen, suddenly finds himself heir to the vast power of Rome. He is destined, despite vicious power struggles, bloody wars and family strife, to transform his realm and become the greatest ruler the western world had ever seen.

 • Het verhaal van Aeneas ***

  Vergilius
  Ancient history, fables

  Tijdens zijn zwerftocht vertelt Aeneas aan Dido, koningin van Carthago, die dol verliefd op hem is, over de afloop van de strijd om Troje, met het befaamde houten paard. Nadat hij haar heeft verlaten om in Italië te gaan vechten, als voorbereiding op de stichting van Rome, pleegt zij zelfmoord.

 • Italië **

  Ine Roox
  Non-fiction, travel, politics

  Italië: het is geen buurland en toch voelt het vaak net zo aan. Maar hoe goed kennen wij dat land en zijn volk? In Italië. De schaduwkant van een zonovergoten land reist Ine Roox door het andere Italië en verwerpt zij niet noodzakelijk alle clichés en vooroordelen, maar belicht ze van een andere kant of schenkt ze diepgang.

 • Winter aan de Middellandse Zee ****

  Robert D. Kaplan
  Non-fiction, travel, ancient history

  Winter aan de Middellandse Zee is Kaplans reis door de geschiedenis en mythologie van de oude Griekse en Romeinse beschavingen; de plaatsen, de mensen en de gebeurtenissen die hebben bijgedragen aan de grootsheid van de Grieks-Romeinse cultuur, en van de middeleeuwse wereld die zich daarna ontwikkelde.

 • The Atlas of Ancient Rome *****

  Andrea Carandini
  Non-fiction, architecture, ancient history

  The Atlas of Ancient Rome provides a comprehensive archaeological survey of the city of Rome from prehistory to the early medieval period.

error: Content is protected!!