France

 • IJzeren Oogst *

  Korneel de Rynck
  Non-fiction, travel, war, history

  Een eeuw na het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog reist Korneel De Rynck door Europa, langs de belangrijkste plaatsen van de oorlog.

 • De eerstgevallenen **

  Theo Toebosch
  Non-fiction, biography, war, history

  Op 2 augustus 1914, dertig uur voor de oorlog tussen Duitsland en Frankrijk uitbreekt, komen bij een schermutseling in de buurt van het dorp Joncherey, vlak bij de Frans-Duitse grens, twee soldaten om het leven: de Franse korporaal André Peugeot en de Duitse onderluitenant Albert Mayer.

 • Chocolat *****

  Joanna Harris
  Literature, mysticism, psychology

  Wanneer Vianne Rocher met haar dochtertje Anouk in een klein Zuid-Frans dorpje neerstrijkt, lijken er magische krachten tot leven te komen. Wanneer Vianne aankondigt dat ze met Pasen een chocoladefestival wil organiseren, raakt de starre dorpspastoor Reynaud buiten zichzelf van woede, en stevent de strijd in het dorp af op een dramatisch hoogtepunt.

 • Rode Schoenen **

  Joanna Harris
  Literature, romance, self discovery, mysticism

  Het vervolg op Chocolat. De mooie Yanne Charbonneau heeft een chocolaterie in Parijs, in het pittorekse Montmartre. Ze woont boven de winkel met haar twee kinderen; de 11-jarige Annie en de kleine Rosette. Haar leven lijkt rustig en op orde, maar schijn bedriegt: eigenlijk heet zij Vianne Rocher, en haar oudste dochter heet Anouk; namen uit een verleden dat ze achter zich wil laten.

 • De zoetheid der perzikken ****

  Joanna Harris
  Literature, mysticism, travel

  Het derde deel van de Chocolat-trilogie. Het is een warme Parijse zomer. Vianne en Roux wonen op hun woonboot-chocolaterie met Anouk van vijftien en Rosette, die net acht is. Er arriveert een brief van een oude bekende, die Vianne terugroept naar Lansquenet, het dorp waar zij ooit een chocolaterie opende.

 • Verdoofd ***

  Cis Meijer
  Young adult, childrens literature, thriller, adventure

  Lotte begint in Parijs aan een beklemmende zoektocht naar haar verdwenen zus Nina. In de sinistere catacomben onder de stad belandt Lotte in een levensgevaarlijke situatie. Iemand achtervolgt haar. Wie en waarom? Wordt ze echt aangevallen of hallucineert ze? Tot overmaat van ramp gelooft niemand dat Nina werkelijk in gevaar is.

 • The Three Musketeers ****

  Alexandre Dumas
  Classic, adventure, thriller, romance, intrigue

  D’Artagnan longed to be one of that elite band of fighters, the King’s musketeers. But he never dreamed that one day he would fight alongside the most famous trio of them all.

 • Het Meisje dat een Wolk had Ingeslikt **

  Romain Puertolas
  Literature, coming of age, family

  Providence Dupois ontmoet in een ziekenhuis in Marrakech de zevenjarige Zahera, die daar al sinds haar geboorte woont. Zahera is een wees en lijdt aan de ongeneeslijke taaislijmziekte. Tussen het meisje en de jonge vrouw groeit een onbreekbare band en als Providence weer vertrekt, belooft ze Zahera dat ze zal terugkomen om haar te adopteren en mee te nemen naar Parijs.

 • De wonderbaarlijke reis van de fakir die vastzat in een IKEA-kast *****

  Romain Puertolas
  Literature, travel, adventure, comedy

  jatashatru Lavash Patel is een in het grijs geklede Indiase hindoe met piercings en een enorme borstelsnor. Beroep: fakir, maar eigenlijk oplichter. Op een dag reist hij naar het Lourdes van de doe-het-zelver, het mekka van de gebruiksaanwijzing – Ikea – met het doel een nieuw spijkerbed aan te schaffen.

 • Alleen op de Wereld *****

  Hector Marlot
  Young adult, childrens literature, classic, coming of age, adventure

  ‘Alleen op de wereld’ is het klassieke verhaal van Hector Malot over vondeling Rémi op zijn reis door Frankrijk.

 • Schaduw van de Leeuw *****

  Linda Dielemans
  Childrens literature, history, coming of age, adventure

  28.000 jaar geleden. Gewapend met niets dan haar speer reist Joeni over de eindeloze vlakte, waar de wind altijd waait en waar mammoeten, rendierkuddes en grottenleeuwen leven. Verstoten door haar stam gaat ze op zoek naar de waarheid achter haar dromen, die voorspellen wat komen gaat, soms met rampzalige gevolgen…

error: Content is protected!!