De vader op het concert

“Nee! Desí, terug!” Streng tikt de man een meisje drie rijen verder richting het podium op haar schouder en wenkt haar terug. Het meisje, een jaar of zestien, kijkt haar vader verward aan en maakt een gebaar dat lijkt te zeggen: “Wat moet je nou?!” Pa wil duidelijk niet dat dochterlief echt aan het podium gaat staan maar dochter wil daar eigenlijk niets van weten. Die draait zich alleen nog maar even naar haar vader om en kijkt hem uitdagend aan waarna ze zich nog meer naar het podium wurmt.

Vader staat tandenknarsend toe te kijken hoe zijn dochter meezingt en -springt met de massa en ondertussen de zanger high-five’s probeert te geven wanneer ze daar maar de kans toe krijgt. Vader beweegt wat stijfjes op de muziek mee, omringt door jongeren en duidelijk niet helemaal op zijn gemak. Maar ja, wat wil je ook? Zijn dochter is zo net deel geworden van een massa gillende fan-girls.

Foto: Serana Angelista
Foto: Serana Angelista

Door de hele zaal verspreidt zie je ze wel staan. De ‘coole ouders’ die hun kinderen naar een concert laten gaan maar die de jongeren tegelijk nog wel in de gaten willen houden. Het zal immers maar gebeuren dat iemand dochter- of zoonlief een biertje geeft terwijl ze daar veel te jong voor zijn.
Als Desí eindelijk haar high-five krijgt staat ze met tranen in haar ogen te gillen van blijdschap. Het lukt haar nauwelijks zichzelf nog bij elkaar te rapen. De zanger hurkt lachend neer en geeft haar een enthousiaste  knuffel. Het meisje begint van pure blijdschap te huilen. Vader bromt wat. Aan het einde van de avond wil hij dan ook naar huis. “Maar pap! Ik moet die foto hebben! Anders geloven ze het nooit!” Desí trekt haar vader mee door de menigte naar de plek waar foto’s met de band genomen kunnen worden. Ze valt de zanger weer half huilend om de hals. Vader neemt wat brommend de foto terwijl hij de jongen dreigend aan blijft kijken. Dan mag hij eindelijk naar huis, met een hysterische Desí aan zijn arm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected!!