De brandblusser – Vandaag in

Vandaag in 1872 wordt de brandblusser uitgevonden. Dit apparaat, beschreven als een apparaat dat brand snel moet blussen om schade te voorkomen, is nu verplicht aanwezig op de meeste plekken.

De brandblusser, een klein rood apparaat dat in staat is om levens te redden. In Nederland is het bezitten van een brandblusser verplicht voor bedrijven en moet deze ook gecheckt worden en onderhouden. Ook veel particulieren hebben het apparaat in huis, en daarom is deze uitvinding van zo’n enorme waarde voor mensen. Toch is het, als je eens rondkijkt op internet, niet alleen te gebruiken om branden mee te blussen. Hier zie je de meest opvallende brandblussers die we konden vinden:

  • Als je houdt van ironie kun je een oude brandblusser laten oversteken naar de dark side. Door de opening van een brandblusser af te slopen kun je er stevige kaarsenhouders van maken, zo lijkt een kunstenaar te hebben gedacht.
  • We blijven nog even bij de de kunstenaars: want als je dingen groots wilt aanpakken heb je daar wel het juiste gereedschap voor nodig. Zo kun je het schuim uit een brandblusser halen en het ding volstoppen met verf, de CO2 doet de rest en je hebt essentieel de grootste spuitbus denkbaar gemaakt.
  • Het lege brandblusser hoeft niet nutteloos te zijn: het metaal en de holte zorgen voor een sterke akoestiek die vooral tot zijn recht komt als je erop slaat. Zo kun je er een klok van maken, of speakers, of een gong.
  • Je hebt er wat creativiteit voor nodig, maar dan kun je van een brandblusser ook een prima bankje maken. Of van delen van een brandblusser tenminste.
  • Een brandblusser packs heat! En vooral kracht. Dus mocht je nog eens haast hebben maar de fiets te gewoontjes vinden: pak een skateboard en een brandblusser, of een bureaustoel en een brandblusser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected!!