Boeken, woordenboek en banken

old-books-photography-2399781[1]Werken in een boekwinkel is zo verkeerd nog niet. Zou je denken. De hele dag worden de meest vreemde situaties naar je hoofd gegooid.

“Ik wil jullie bedanken voor de nieuwe Van Dale. Hij past echt fantastisch bij mijn witte leren bank!” Even kijk ik de klant totaal verbijsterd aan. Eh… wat? Als ik een boek aanschaf bedenk ik niet of die goed bij mijn bank past. En zeker niet bij de nieuwe Van Dale, een woordenboek dat bestaat uit drie dikke delen en bovendien bijna 180 euro kost. “Ja, hij staat echt prachtig in mijn huis. Het is wel belangrijk dat iets goed staat.” “Nou, ik ben blij te horen dat zoiets groots in ieder geval goed staat.” Om eerlijk te zijn ben ik zelf niet snel geneigd om de bundel aan te schaffen. De Van Dale neemt namelijk gruwelijk veel ruimte in, zeker voor iets dat ik meestal ook online op kan zoeken. Dus ergens begrijp ik de klant wel dat hij bij zoiets dominants ook een mooi uiterlijk wil hebben. En kennelijk is zijn interieur belangrijk. Wat ook logisch is, als je er tijd en moeite aan besteed. “Ja ik heb een Jan de Bouvrie interieur in huis, dus dat moet wel mooi blijven!” Ik heb werkelijk geen flauw idee wie Jan de Bouvrie is, ik moest hem opzoeken op Google. Nu snap ik wel dat de klant blij is dat de Van Dale wit is dit keer…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected!!