Boeken, mensen en parfum

old-books-photography-2399781[1]Werken in een boekwinkel is zo verkeerd nog niet. Zou je denken. De hele dag worden de meest vreemde situaties naar je hoofd gegooid.

Al de hele dag komt de ene na de andere persoon de boekwinkel binnen lopen. Dat is natuurlijk niet zo bijzonder, maar wat ronduit opvallend is is dat bijna elke klant walmt van het parfum vandaag! Sommige parfums zijn lekker, sommige zijn zo zwaar dat ik bijna achterover sla. En mensen kunnen duidelijk ook niet altijd het parfum kiezen dat goed bij hen past. Dat is een beetje jammer, want daardoor ruiken de personen niet beter. Het gevolg is dat de boekwinkel meer ruikt naar een overactieve bloemenzaak, dan naar boeken! En mijn arme neus weet niet wat die ermee aanmoet. Soms is een parfum zo lekker, dat je bijna geneigd bent er achter aan te lopen. Tegelijkertijd moeten sommige mannen leren dat Axe deodorant niet hetzelfde is als parfum en met mate moet worden opgespoten. Zou mijn baas het in orde vinden als ik een verbod op de deur plak voor mannen die teveel van dat spul ophebben?

Opvallend is dat er de volgende dag geen enkele klant binnenkomt met parfum op. Eerder het omgekeerde… De dag erna lijkt iedereen zijn deodorant te zijn vergeten, maar ook de douche heeft vermeden. Opnieuw lijdt mijn neus, maar nu op een hele andere manier…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected!!