Boeken, kinderen en slopen

old-books-photography-2399781[1]Werken in een boekwinkel is zo verkeerd nog niet. Zou je denken. De hele dag worden de meest vreemde situaties naar je hoofd gegooid.

“Aah toe nou mam! Dit is echt een superleuk boek!” De moeder kijkt afkeurend naar Wreck this Journal, het boek dat dochter heeft uitgekozen om te krijgen voor haar rapport. “Is dit een boek?” Normaal ben ik niet het type om boeken zomaar af te keuren als ‘boek-zijnde’, maar voor een keer ben ik het met de volwassene van dit duo eens. Wreck this Journal is leuk, maar nee, het is geen boek. “Jaaa! Moet je kijken, het is echt cool. Hier moet je pagina’s aan elkaar plakken, en hier scheuren, en hier…” En zo gaat het kind nog even door. In het hoofd van de moeder zie ik echter hele andere scenario’s plaatsvinden. Die ziet haar dochter, die na Wreck this Journal de smaak van het slopen te pakken heeft, en haar eigen boekenkast die daar onder gaat leiden.

Maar uiteindelijk zwicht ze. “Goed lieverd. Je krijgt dit boek, maar dan moet je dat andere boek bestellen en ook lezen.” Het kind gaat meteen  akkoord en een paar seconden later rolt de  bestelling bij mij uit de printer. Aan haar glimmende ogen te zien, betwijfel ik echter of het meisje veel oog gaat hebben voor een ander boek dan dat van Keri Smith…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected!!