Boeken, gedrag en zwangerschap

old-books-photography-2399781[1]Werken in een boekwinkel is zo verkeerd nog niet. Zou je denken. De hele dag worden de meest vreemde situaties naar je hoofd gegooid.

“Hebben jullie dat boek van Kluun? Mijn vrouw is zwanger?” Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt van Kluun ligt bij ons altijd op de planken. Het is nog altijd vreselijk populair, vooral als cadeau voor een kersverse vader (of toekomstig vader). Dus loop ik met de klant mee naar de plank waar het boek ligt. “Ja, ik moet hem even een hart onder de riem steken gezien ik niet te genieten ben.” De vrouw kijkt verontschuldigend, ik begin te lachen. “Technisch gezien mag hij daar niet over klagen, het is ook een beetje zijn schuld?” Ik grijns naar haar, nu begint zij te lachen. “Ja, dat is ook wel waar. Maar toch…” Ik begrijp het, ze wil haar partner gewoon laten weten dat ze het niet zo bedoeld. Ik pak het boekje voor haar in, zodat het echt een cadeautje is. Er is nog niet te zien aan haar dat ze zwanger is. Maar winterjassen bedekken veel. “Veel plezier, en succes nog de komende maanden.” De vrouw glimlacht. “Dank je”, en vertrekt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected!!