Boeken, Amsterdam en seks

old-books-photography-2399781[1]Werken in een boekwinkel is zo verkeerd nog niet. Zou je denken. De hele dag worden de meest vreemde situaties naar je hoofd gegooid.

“Hi, waar liggen jullie boeken over seks?”* Een klein beetje overdonderd kijk ik de Engelse toerist aan. “Eh… die hebben we niet echt, en zeker niet in het Engels.” De dame kijkt me zeer verbaasd aan. “Oh… Maar dit is Amsterdam, toch?” Ik knik, ze bevindt zich inderdaad in Amsterdam, maar dat betekent niet dat elke boekwinkel boeken over seks op de planken heeft liggen. “Het mag ook in het Nederlands hoor! Of misschien iets uit de young adult sectie?”, zegt ze snel. Ook in onze young adult sectie bevindt zich niets met expliciete passages over seks, bovendien lezen zij en ik duidelijk hele andere young adult boeken. Ook betwijfel ik me ten zeerste of ze ook maar een woord Nederlands spreekt, maar ze is kennelijk nogal gebrand op seks. “We hebben één boek met homo-erotische verhalen, en iets met meer biologische uitleg over seks?” “De homo-erotische verhalen zou ik graag hebben, ik wil graag Nederlands leren, vandaar.” Eh.. juist. Dat doe je kennelijk met boeken over seks? Ik loop naar de kast en trek Jongenssprookjes van Eric Kollen van een plank. We hebben het boek al hele lange tijd, af en toe wordt er een exemplaar verkocht.

Ze koopt het boek, samen met Animal Farm. Een… interessante combinatie? Ik snap hem in ieder geval niet zo goed, maar het is mijn zorg niet.

 

*Gesprekken zijn vertaald van Engels naar Nederlands.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Goddelijke dieren

28/09/2015

error: Content is protected!!