Bier in de trein

“Maar hoeveel procent zit er dan in?” De man kijkt zijn vrienden vragend aan. “Wacht ff, dan download ik de app. Daar kun je alles op zien!” Driftig wordt er op een telefoon van alles ingetypt. “Ook die Deense biertjes? Want daar zag ik niets bij.” “Nee, niet bij de Denen. Die willen dat volgens mij niet doorgeven.” “Serieus? Dat is ook zwak. Misschien weten ze het zelf gewoon niet!” De mannen beginnen te lachen. Alleen zijn gekleed in ‘casual friday’ en rond de vijftig. Twee hebben shirts met een Heineken-logo aan maar dan met ‘grappige teksten’. T-shirts die je normaal studenten ziet dragen. Maar kennelijk kan dat allemaal op vrijdagmiddag.

De heren zijn op weg naar een bierproeverij, want ze zitten te stuiteren als kleine kinderen. “Ja man. Maar ik hou dan ook echt van bier! Anna en ik hebben thuis zo’n brouwerij staan.” “Ooh ja? En is dat een beetje te zuipen?” “Nou, vraag maar aan Hans. Die dronk het laatst.” Het blijft angstvallig stil aan de andere kant van het gangpad. De mannen beginnen te lachen. “Nu durft ‘ie niks te zeggen! Was het zo ranzig Hans?” De groep begint te lachen. Waarop één iemand flink begint te hoesten. “Nee joh. Hans vond het prima, toch Hans?” Eindelijk trekt Hans zijn mond open. “Ja, het was best lekker.” En daar blijft het bij. “Wat is het percentage?” De bierbrouwer haalt zijn schouders op. “Weet ik veel.” Kennelijk doet de smaak er niet zo toe, maar het percentage alcohol is zeer belangrijk. “Ik denk zo’n acht procent of zo.” De mannen knikken goedkeurend. Meer dan vijf procent? Dan is het een goed biertje. Dat lijkt in ieder geval de maatstaf van deze mannen. “Ja, het was lekker bier. Maar dat wilde ik niet zeggen, dan is het zo snel op.” De groep begint weer te lachen. En te hoesten. Wanneer stappen ze uit?

Comments

24/11/2014 at 05:42

Hahaha, dat is wel een behoorlijk random gesprek.. Nou ja, niet random, maar dat hoor je niet dagelijks op de trein 😛Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected!!