Share this

De zoektocht naar de ideale flexplek. Deze keer: De Zeeuwse Bibliotheek, locatie Cinema Cinecity Vlissingen.

Locatie: ZB Vlissingen
Waar:
Oosterdokskade 143
Hoelang:
10.30 – 15.30 uur

Terwijl de regen tegen de ruiten slaat, en het hout onder je voeten deint, probeer je toch nog wat werk gedaan te krijgen. En dat alles terwijl je de zee overal ruikt, en koffiekopjes hoort rinkelen. De Zeeuwse Bibliotheek in Vlissingen ligt direct naast het CineCafé van de bioscoop en dat zorgt voor gezellig rumoer en een heerlijke sfeer in en rond de bibliotheek. Dit is een plek van rust en leven in één, en met verschillende hoekjes om te lezen en te werken is het een heerlijke open en lichte plek. Een kort dutje kan bovendien ook, in één van de nissen.

Schip
De planken kraken en een stoel naar achteren schuiven is een uitdaging die ik nog niet succesvol heb weten te voltooien. Drie keer werd er verstoord naar me gekeken terwijl ik zacht vloekend op één voet rond hopte nadat de stoel besloot achterover te vallen, precies op mijn voet. De bibliotheek is klein maar heeft veel werkruimtes, met als grote aandachtstrekker een set gebaseerd op de kajuit van een kapitein. Compleet met wereldbol, kaarten, bureau, en een ruwe houten vloer waar stoelen duidelijk niet over willen schuiven. De leestafel staat hier, net als de best werkende stroompunten. Als er iemand langs je loopt en je je ogen sluit kun je je moeiteloos voorstellen dat je echt op een schip zit, zeker als de regen tegen de ruiten slaat.

Weggedoken in één van de ramen staar ik een beetje naar buiten. Ik voel me niet 100% maar moet tegelijk veel werk gedaan krijgen. De Zeeuwse Bibliotheek geeft me alle mogelijkheden. Het is net rumoerig genoeg om me wakker te houden, maar er zijn genoeg hoekjes om me in terug te trekken om in stilte te werken. Mensen begrijpen dat, niemand praat echt met iemand anders. Ik sluit mijn ogen en waan me even op een schip. Het rumoer dat ik hoor zijn niet de bezoekers van het café, maar de matrozen, het gekraak dat ik hoor is het schip dat deint op de golven, en ik lig in mijn hangmatje onderdeks. Zeeziek.

Share this