Google – Vandaag in

Vandaag in 1998 wordt het bedrijf Google gelanceerd. De enige taak is te zorgen dat de zoekmachine kan blijven bestaan, maar al snel groeit Google uit tot één van de grootste bedrijven in de wereld.

Het is moeilijk voor te stellen, maar er was een tijd voor Google. Een tijd waarin je heel wat meer moeite had met dingen opzoeken, en waarin interessante maar nutteloze feiten een stuk lastiger werden verspreid. Pas sinds 1998 kan iedereen ongelimiteerd terecht bij ‘s werelds grootste zoekmachine, toen Larry Page en Sergey Brin de website en organisatie als bedrijf lanceerden.

Hier zijn wat interessante maar verder nutteloze feiten over het bedrijf dat ons leven vult met dat soort weetjes:

  1. De naam Google is een verbastering van het woord ‘googol‘, de wiskundige term voor een 1 met 100 nullen erachter. De makers kwamen op de naam nadat één van hen het woord ‘googol’ verkeerd typte, maar tegelijk stond de naam goed voor hun idee: om een ongelimiteerde hoeveelheid informatie beschikbaar te stellen.
  2. De Google Doodle bestaat al net zo lang als Google. De eerste Doodle was bedoeld als waarschuwing dat Page en Brin afwezig waren mochten de servers crashen. Ze waren namelijk naar het Burning Man Festival.
  3. De eerste versie van Google werd gedraaid op 10 harde schijven, die ieder 4GB groot waren. Om ze te beschermen, was er een hoes van LEGO omheen gebouwd.
  4. Google probeert als bedrijf bewust met het milieu bezig te zijn, en daarom hebben ze bij hun hoofdkwartier de grasmaaiers de deur uitgedaan. Daar is een milieuvriendelijker alternatief voor teruggekomen:  Google heeft geiten in dienst genomen. Een kudde van 200 geiten, met herder en border-collie, komen af en toe langs om het gras te maaien.
  5. Google bezit een echte Tyrannosaurus Rex! Het skelet werd niet ver bij Google HQ opgegraven, en staat nu op de campus van het bedrijf om iedereen te herinneren dat Google en de vrije toegang tot informatie nooit mag uitsterven.
  6. Sinds 2002 is het mogelijk om Google te openen in Klingon.
  7. Google houdt van old school spelletjes. Zo kun je Atari spelen in Google Images, was Pacman enige tijd beschikbaar in Google Maps, en zijn de Google Doodles ook steeds vaker online games.
  8. Misschien nog wat voorbarig, maar binnenkort is verdwalen op Mars niet meer mogelijk. Naast Google Sky en Google Maps is er inmiddels ook het begin van Google Mars.
  9. In 1999 bood Google aan om te fuseren met het bedrijf Excite, een plan waarvoor Excite nog geen 1 miljoen dollar hoefde te betalen. Excite wees het aanbod echter af, inmiddels is Google ongeveer 200 miljard dollar waard.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected!!