Share this

Soms wil ik alleen maar heel diep zuchten als ik mijn werk doe.

“Waarom heb je dit toegevoegd?”
Eh… Op jouw bevel, maanden geleden al…
“Dat heb ik niet gezegd!”
Zucht…

“Waarom hebben we SEO nodig? Daar gaat veel te veel tijd in zitten, in dat coderen.”
Zucht…

Op dit soort dagen vlucht ik meestal het kantoor uit. Ik kan mijn werk zeer professioneel doen maar niet altijd gaat het goed en krijg ik gedaan wat ik moet doen. Dan moet je een stap terug nemen, een product afmaken ook al weet je dat er een kans is dat je alles moet veranderen omdat de klant niet tevreden is. Maar als ik voor elke milimeter moet wachten tot de klant besluit dat ik de volgende stap mag nemen, want een klant twijfelt, is bang dat het product niet meteen perfect is. Helaas, bij websites is het maar heel zelden perfect bij de lancering.

“Moeten we daar niet over overleggen?”
Vast wel, maar dat hebben we gisteren ook al een uur lang gedaan en toen kwam er niets uit omdat je het niet voor je kon zien. Dus komt er nu een functioneel ontwerp. Over twee dagen ontvang je de link. Kom ik in die tijd nog naar kantoor? Nee, liever niet, denk ik vlak voordat ik mijn koptelefoon opzet en me afsluit van de wereld. In the zone, waarin niemand me hoort vloeken op HTML als ik dat nodig acht om mijn werk beter te kunnen doen.

“Weet je, ik geloof je helemaal. Ik snap er toch niets van, van die header-codes en html en zo. Doe wat je doet en laat het ons maar zien.”
Met grote ogen zit ik naar de klant voor mijn neus te kijken. Wacht… Wat zei hij?

Share this