De Thuiskomst is het verhaal van het andere ‘thuis’

Wanneer een serie uit meerdere boeken gaat bestaan, vraag je je soms af hoe het allemaal is begonnen. Prequels zijn dan ook in opmars, maar wat als deze ‘voorvertoning’ meerdere series met elkaar verbindt? Dat lijkt De Thuiskomst te doen.

9024553482[1]De boeken van de Levende Schepen, De kronieken van de Wilde Regenlanden, De boeken van de Zoon van de Krijger, al deze serieus hebben één gemeenschappelijke voorganger: De Thuiskomst. De Levende Schepen gaat over de zeevaart binnen Hobb’s fantasy-wereld. De Wilde Regenlanden speelt zich af in de Wilde Regenlanden. En het laatste hoofdstuk van dit kleine boekje is het eerste hoofdstuk van de Zoon van de Krijger. 

Ik moet bekennen, ik ken deze series van Robin Hobb niet. Daarom kan ik geen goed oordeel vellen of De Thuiskomst een geslaagde prequel is. Maar op zichzelf is De Thuiskomst een  leuk boekje om bekend te raken met het werk van de schrijver. Dun en overzichtelijk met een interessant verhaal. Wanhoop, verdriet, en moed komen samen in de pagina’s van het werk dat in een dagboek-stijl is geschreven. De ‘schrijfster’ ondergaat een razendsnelle karakterontwikkeling door, die psychologisch gezien fascinerend is maar niet overhaast overkomt.
Liefhebbers van Hobb, of van fantasy, laat je niet misleiden door het dunne formaat van De Thuiskomst, het is het lezen waard.

De Thuiskomst
De Thuiskomst is niet alleen een miniroman met een intrigerend verhaal vol sfeer en aangrijpende momenten zoals alleen Robin Hobb die kan weergeven.
De Thuiskomst is ook een prachtig opmaat voor Overgangsritueel, het eerste deel van Hobbs fascinerende trilogie De boeken van de zoon van de krijger.

Robin Hobb. De thuiskomst / Uitgeverij Luitingh / 9789021006192

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected!!