Share this

De zoektocht naar de ideale flexplek. Deze keer: Coffee and Coconuts, Amsterdam.

Locatie: Coffee and Coconuts
Waar: 
Ceintuurbaan 282 – 284
Hoelang: 14.00- 17.30 uur

Coffee and Coconuts is een van de hipste plaatsen van Amsterdam op het moment, en de reden is niet vreemd. Ten eerste hebben ze hele goede koffie, voor een redelijke prijs, en ten tweede is het nogal een hipster-plek met een goede keuken. Het gevolg is dus helaas dat als je hier een paar uur wil gaan zitten werken, je vroeg moet zijn of voor je plekje moet vechten.

Het moment dat ik besloot dat ik naar Coffee and Coconuts zou gaan om er te werken, was het moment dat ik enorme zin kreeg in een kokosmakroon. Nu ben ik geen enorme liefhebber van de smaak van kokos, maar heel soms kan ik best genieten van een kokosmakroon.

Bij binnenkomst schrik ik: de rij voor het restaurantgedeelte van Coffee and Coconuts loopt letterlijk over de trap naar de buitendeur en ik kan me er nauwelijks langs wringen. Ik had al gehoord dat deze plek populair was, maar dat had me niet voorbereid op zo’n rij midden op de dag. Lunchtijd is al geweest! Met veel moeite weet ik een plekje te bemachtigen aan de lange tafel, maar een nieuw probleem doet zich langzaam voor in mijn hoofd: ik ben hier gaan zitten omdat ik een aantal afspraken heb en die allemaal rond de Ceintuurbaan wonen. Hier gaan zitten om even wat dingen door te nemen onder genot van een kop koffie gaat echter totaal onmogelijk worden door ruimte gebrek!

Snack
Hoewel elkaar verstaan soms lastig is, en rustig werken of op het internet aansluiten bijna onmogelijk, is dat niet de grootste domper. Coffee and Coconuts heeft, zoals eerder al werd gezegd, goede koffie. Het bruist hier van het leven, de gesprekken om me heen gaan over persoonlijke levens, over werk, over vakanties, ik pik zelfs ergens kort een paar woorden over een brainstormsessie op. Voor een schrijver is dit een klein inspirationeel paradijs. Zeker voor een schrijver wiens dialogen niet het sterkste punt van haar schrijven zijn.

Er blijft echter één dingetje knagen: ik had zo’n enorme trek in een goede kokosmakroon, en die staan hier niet op de menukaart. Wel heerlijke andere dingen, voor lunch of als snack tussendoor bij een kop koffie, maar niet dat ene ding waar ik zo naar uitkeek op weg hierheen. En hoewel Coffee and Coconuts daar geen enkele blaam over treft blijft dat nou als nare nasmaak hangen tegen de tijd dat ik vertrek. Zou pizza het gemis goedmaken?

Share this