Boekhandel Scheltema – Amsterdam

Share this

De zoektocht naar de ideale flexplek. Deze keer: Boekhandel Scheltema, Amsterdam.

Locatie: Boekhandel Scheltema
Waar:
Rokin 9
Hoelang:
18.00- 21.00 uur

Boekhandel Scheltema is al jaren een fenomeen in Amsterdam. Sinds de verhuizing naar het Rokin heeft de boekhandel hard gewerkt om niet alleen een groot assortiment boeken te hebben, maar ook een warme sfeer. En om de liefhebber iets extra’s te bieden zijn door de gehele winkel werkpunten verspreidt, met stroomvoorziening en wifi. Voor een kop koffie hoef je bovendien ook niet ver, want Scheltema heeft zijn een eigen koffiehoek, die ook lunch verzorgd, inpandig.

Het zonlicht reflecteert in mijn computerscherm, dwingt me om me in bochten te dwingen die misschien niet al te best zijn voor mijn rug. Deze plek was perfect, tot de zon begon te zakken. Met een zucht raap ik mijn spullen bij elkaar en ga verzitten.

Deze plek is voornamelijk luid, een groepje dames heeft het luid over welk boek ze nu zullen gaan lezen met de boekenclub. Op deze manier krijg ik nooit iets van werk gedaan. Met een zucht raap ik mijn spullen bij elkaar en ga verzitten.

Deze plek is perfect! Het is rustig, de stoelen zitten lekker en de verhouding tot de tafel is uitstekend. Mijn laptop krijgt weer stroom, wat betekent dat ik het hier nog wel even uithoudt.

Boekhandel Scheltema heeft misschien wel de meeste werkplekken die ik ooit in een boekhandel heb gezien, waardoor er voor ieder wat liefs is. Kookboeken, geschiedenis, dicht bij de koffie. Elke verdieping op de begane grond na heeft wel werkplekken, sommigen hebben er zelfs twee, en allen hebben ze een stroomvoorziening en ruimte om zich heen. Welke boekenliefhebber wil een andere plek om te werken?

Share this

1 Comment

  1. Lieve Linda

    Let op de werkwoordsvormen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2019 Leest&Maakt ‘t

Theme by Anders NorenUp ↑

error: Content is protected!!